Egy gyakorlat a virágzó kapcsolatokért

Van egy egyszerű kis gyakorlat, amit gyakran adok fel házi feladat gyanánt azoknak a klienseimnek, akik a kapcsolataikon szeretnének dolgozni. Amikor az ember egy ideje már önismereti úton jár, és sokat dolgozik önMAGán, hajlamos abba a hibába esni, hogy másokat is igyekszik „megszerelni”, hiszen nehéz látni a szeretteink szenvedését. Ilyenkor azonban hiába a legjobb szándék, a kéretlen segítség ritkán talál jó fogadtatásra. Helyette próbáld ki az alábbi vizualizációs gyakorlatot, ami azonnal enyhülést hozhat a lelkedben, közép- és hosszú távon pedig igazán jó hatással lehet a kapcsolataidra.

Mikor lehet hasznodra ez a gyakorlat?

 •  Ha valakivel épp konfliktusokkal terhelt a kapcsolatod.
 • Ha aggódsz egy szerettedért.
 • Ha valaki távol van tőled (érzelmileg vagy fizikailag).
 • Ha a családodban konfliktusok vagy nehéz, kimondatlan érzelmek vannak jelen.
 • Ha egyszerűen szeretnéd megélni és gyakorolni a szinergikus kapcsolódást.
meg landrito QKPo3q9CM3M unsplash

Készen állsz?

 1. Érkezz meg abba a térbe, abba a tudatállapotba, amelyben érzékeled, hogy a végtelen szeretet áramlik benned és általad. Menj ki a természetbe vagy gyújts mécsest, használd a kedvenc légzés- vagy mindfulness-technikádat – bármit, ami neked segít!
 2. Most képzelj el egy kertet! Ez a Te kerted, amelynek Te vagy a kertésze. Nézd meg jól, hogy milyen! Kicsi? Nagy? Napfényes? Árnyas? Gondozott? Gazos?
 3. Ezután idézd fel MAGad előtt az Életed valamelyik szereplőjét: olyat, akit nagyon szeretsz, vagy olyat, akivel nem túl fényes a kapcsolatod. Képzeld el, hogy az illető egy növény a Te kertedben. Várd ki, nézd meg, hogy milyen növényként jelenik meg! Talán egy napraforgó? Vagy egy hatalmas mammutfenyő? Vagy egy csigákkal teli salátafej? Vagy egy hervatag rózsabokor? Vagy egy gomba? Bármi jó, ne vizsgáld felül, és ne elmélkedj rajta! Egyszerűen csak fogadd el annak, ami és amilyen éppen akkor. Azután folytasd a következővel és a következővel. Vegyél sorra mindenkit, aki neked fontos!
 4. És most következik a kert ápolása. Tudod: “Felelős vagy a rózsádért!” Naponta foglalkozz a kerteddel! Képzeletedben öntözd meg, gyomláld, varázsolj fölé szivárványt, szórd meg csillámporral, reptess felette csodálatos pillangókat!
 5. Figyeld napról napra, ahogy változik a kép a képzeletedben! Ahogy a növények életre kelnek, fejlődnek – és ahogy Te is változol!
 6. Közben figyeld meg a fizikai síkot is! A valóságban hogyan alakul a kapcsolatod az Életed ezen szereplőivel?

Ha pedig szisztematikusabban szeretnéd feltárni a tudattalanod tartalmait, tanuld meg a Spirituális Választechnikát!