A belső IGENt mondás útja

A Maslow-piramis legalsó szintjén a túlélés szerepel. És bár az igaz, hogy még ma is sok embernek ez jelenti a mindennapokat, mi, akik itt vagyunk, valószínű, hogy ennél magasabb szintekre vágyunk. Ha benned is él a vágy, hogy ne csak túléld, hanem megéld az életed, akkor olvass tovább, mert ebben a blogbejegyzésben pontosan erről lesz szó..

Legyünk önMAGunk! De hogyan?

A szeptember hónapot az önfejlesztés, az önmegvalósítás, az önkifejezés, az önmagunk megnyilvánítása, az önfelvállalás témakörének szenteltük. 

De mit is jelent az, hogy önMAGunkat megnyilvánítani annak, akik vagyunk, vagyis kibontakoztatni magunkat, kifejleszteni önmagunkat, és fejleszteni magunkat egyáltalán…

“Bárki lehetsz!”

Sokan azt hangoztatják, hogy bárki lehet belőled, bármit megvalósíthatsz. De vajon igaz-e ez?

Érezhető, hogy itt valami csapda van. Ha megnézzük a természetet, akkor nem lehet bármiből bármi (egy tulipánhagymából nem lehet szőlőtőke vagy mamutfenyő). Mindenből az lesz, ami ő MAGa – amilyen a magja. Valójában a természetben minden arra törekedik, hogy önmaga legjobb verziójává váljon.

Erről szól az Evangéliumokban a mustármagról szóló példabeszéd. Az egyik fordítás szerint Jézus azt mondja: “Ha annyi hitetek lenne, mint a mustármagnak, hegyeket mozgathatnátok meg!”. Ez azonban egy félrefordítás (ami egyébként torzítja a jelentést), és az eredeti szöveg inkább így értelmezhető: “Ha olyan hitetek lenne, mint a mustármagnak…” Na de milyen hite van egy mustármagnak?

Olyan hite van, mint a korábban említett tulipánhagymának: az leszek, azzá válok, ami vagyok.

Csak azzá válhatsz, ami vagy

A makkból tölgyfa lesz. És ő arra törekszik az ő hite szerint (ez a belső bizonyosság), hogy a legjobb verzióját hozza annak, ami lehet belőle. Ebben persze van egyfajta esetlegesség: hiszen fújja a szél, a talaj olyan, amilyen, vagy esik eső, vagy nem. De akármilyenek is a körülmények: törekszik.

És ez a törekvés van bennünk is: hogy a lehető legjobb önvalónkat megvalósítsuk. De ahhoz, hogy tudjuk, hogy mi a legjobb önvalónk, tudnunk kell, hogy kik/mik vagyunk.

És pont erről szól a fejlődés. Ugyanis nem fejlődhetünk akármivé.

A Nagy Ugrás

Gay Hendricks A nagy ugrás (MotiBooks (Guruló Egyetem Kft.), 2018) című könyvében arról ír, hogy az életünket négy szinten élhetjük le (ezek megfeleltethetőek a már emlegetett tudatszinteknek).

A legalsó szint az, amikor olyasmivel foglalkozunk, amire alkalmatlanok vagyunk. Az emberek jelentős része itt él. Ez az alkalmatlansági zóna.

A következő az alkalmassági zóna. Ez az, amikor már alkalmas vagy valamire, de nem pont neked való vagy annál jobbat is tudnál. Sokan vannak ebben a zónában is.

Szerencsés esetben a kiválósági zónánkban élünk. Itt már azt csináljuk, amire valóban teremtve vagyunk, amire igazán alkalmasak vagyunk. És itt még mindig nincs vége a fejlődésnek!

El lehet jutni ugyanis a Hendricks által “géniusz zóná”-nak nevezett szintre, aminek valójában nincs köze ahhoz, hogy valaki géniusz-e vagy sem (vagy csak bizonyos értelemben). Itt már kreatív ötleteink vannak, és ez már a felső tudattalan és a tudatfeletti szintje. Ilyenkor már egészen precízen felismered MAGadat.

Tedd meg az első lépést!

Ez azonban egy hosszú út. De ha elindulsz rajta, akkor adja magát. Adja magát az élet:

  • milyen döntéseket hozol
  • mikre mondasz igent, mire nemet
  • milyen érzelmeket élsz meg
  • milyen tapasztalatokat szerzel

A tapasztalatokat fel kell dolgozni (ez elengedhetetlen része a folyamatnak), és akkor fogsz tudni továbblépni. Az, hogy rájöjj, hogy mi vagy te, és mire vagy teremtve, lehet, hogy hosszú éveket, sőt, akár az egész életedet is igénybe veheti. De valójában nemigen van más út. Mert ez egy belső igent mondás, és ha egyszer elindulsz ezen az úton, nem fordulhatsz vissza.Pontosabban: nem fogsz akarni visszafordulni. Mert belülről bizonyos vagy MAGadban és a lépéseidben, így az utadban, és senki máséval el nem cserélnéd.

Sok embert megkérdeztem, mind ezt mondja, annak ellenére, hogy többen épp “a Lélek sötét éjszakájának” nevezett nehéz időszakaik egyikét élik. Ez az, amikor a Mátrixban Morpheus felkínálja Neonak a kék és a piros pirulát. Mivel ez a világ megismerésének misztikus útja, azaz egyéni belső tanulás, ezért ezt elmagyarázni nem lehet, csak megtapasztalni. Viszont azok, akik ezt az utat járják, tudnak támpontokat adni. És szerencsére a tudomány, a racionalitás mint a megismerés külső, kollektív útja egyre közelebb ér a misztika útjához. Ennek megmutatása a SpirRac küldetése.

Amennyiben szeretnéd önMAGad jobban megismerni, megérteni, és elindulni ezen a néhol völgyeken átvezető, de csodálatos úton, a Spirituális Választechnika (SVT) szelíd módszerekkel tud támogatni!