Mitévő légy, ha jön az inspiráció?

A vonzás törvénye, a manifesztáció, a teremtés mára közismert kifejezések a “spiri” világban. Azonban – mint minden felkapott témában – ezzel kapcsolatban is félinformációk és tévhitek tömkelege kering a köztudatban és az online térben. Ezért tartottam fontosnak A tudatos teremtés demisztifikálása c. SpirRac előadásban eloszlatni a mítoszokat és tiszta vizet önteni a pohárba. Ebből az előadásból hozok néhány gondolatot teremtés első lépéseiről és azok buktatóiról ebben a blogcikkben, amiket máris az életed megváltoztatásának szolgálatába állíthatsz.

Az első lépés: a Tudatosítás

A tudatos teremtés első lépése az, amikor észrevesszük, hogy valami valahogyan van, feltűnik valami, és azt tudatosítjuk. Például: „Most, hogy figyelem, feltűnik, hogy milyen ideges leszek, ha megcsörren a telefonom, és látom, hogy XY hív.” Vagy: „Szeretném, ha az otthonom színesebb lenne”. Ekkor felébred bennünk egyfajta kíváncsiság, inspiráció, ihlet, késztetés. Ahhoz, hogy ne legyen elhibázott a teremtésünk, már ennél az első lépésnél résen kell lennünk. Érdemes lehet feltenni az alábbi kérdéseket:

Honnan ered az inspiráció?

Hallottam valahol? Valaki tanácsolta? Láttam a szomszédnál? Lehet, hogy ez nem az az inspiráció, amire szükségünk van, mert nem biztos, hogy a Felső Énünktől, a Szellemünktől való.

Jó vagy rossz érzésem van a dolog hallatán, láttán?

Fontos, hogy bármit teszünk, ne rossz érzésből tegyük. Előbb szükséges kioldani a rossz érzést, azután elkezdeni a teremtést.

Itt az ideje ennek a teremtésnek?

Fontos tényező, hogy mikor érkezik az inspiráció. Az időzítésen az Isteni Rend szerint való időzítést értjük. Ha inspirációt kapunk, és az tiszta, akkor el kell indulni, cselekedni kell.

A második lépés: a Vágy

Ha a fentieken túl vagy, következhet a teremtés második lépése, a vágy (szándéknyilvánítás, fókusz, vízió), amikor képet alkotsz arról, milyen változást szeretnél. Enélkül nem tudsz továbbhaladni a teremtésedben. Ahogy a magyar nyelv mondja: Ha van róla képed, akkor képes vagy rá, ha nincs képed róla, akkor képtelen vagy rá.

A kérdések ezzel kapcsolatban a következők:

A kép, ami a fejemben van, valóban az enyém?

Tényleg ott akarok nyaralni? Valóban ez az állás illik hozzám?

A vízióm teljes és pontos?

Minden benne van, ami nekem fontos? Van olyan részlete, amivel nem vagyok elégedett?

diego ph fIq0tET6llw unsplash

Lássuk mindezt a gyakorlatban!

Ha mindezt leellenőrizted, a teremtés ezen második lépésénél alkalmazhatsz vonzási gyakorlatokat is. Bizonyára többfélét ismersz Te is, de álljon itt néhány, ötlet gyanánt.

Alkoss igazi képet!

A tárgyiasult vágyak egyfajta érzelmi állapotot hoznak létre, így érdemes lehet ezt is bevetni. Készíts montázst, tedd ki jól látható helyre, és foglalkozz vele rendszeresen!

Mantrázz!

Robert Detzler, az SVT megalkotója, a teremtéshez ún. Novenát használt, egy olyan kifejezést, amely 9 szóból áll, és amit 9-szer ismételt el mindennap 9 alkalommal néhány héten át, hasonlóan az imamalomhoz. Az ismétlésekkel több energiát generált, fókuszban tartva a teremteni vágyott ügyet.

Írd le!

Sarah Prout, a Manifesztációs Akadémia alapítója azt tanítja, hogy több napon át, napi 55-ször írd le, hogy mit szeretnél. Ez igen sok energiába telik, de a kézírásnak is megvan a maga ereje.

Ha érdekel, hogyan kerülheted el a buktatókat a tudatos teremtés további lépései során, töltsd le A tudatos teremtés demisztifikációja c. tananyagot a SpirRac Tékából!

Az SVT Alapkurzus törzsanyaga a 19. ingatábla, amely a teremtés 8 lépését tartalmazza, és nyilván megtanuljuk ezek tisztítását is. Érdekel? Akkor csatlakozz a most induló SVT Alapkurzus gyülekező csapatához!