47 éves lettem

Az elmúlt évem rengeteg újdonságot hozott, nemhiába volt egy 10/9 év. Sok mindent magasabb szintre emeltem, új alapokra helyeztem (10), és igyekeztem mindenért felelősséget vállalni az Életemben (9). Az is idén vált számomra egyértelművé, hogy a 2. félidőmben játszom. Ez azonban egy cseppet sem vette el a kedvemet az Életemtől, sőt!

Arra inspirált, hogy egy kicsit visszatekintsek, és többek között azt is átgondoljam, hogy mi minden gazdagította az életemet. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy megosszak Veled is 4 filmet és 7 könyvet, amik nélkül ma nem lennék az és ott, aki és ahol vagyok.  az egyik dolog, amit sokan megköszönnek nekem úgyis a könyv- és filmajánlóim.

A 4 és a 7 idénre 11-es évet ad. Ezt és a többi számot, amivel foglalkozom, Rakovics Évától ismerem. Köszönöm szépen! Ebben az évemben tehát ápolgatom a teremtéseimet, amit a most lezárt évemben elindítottam.

4 film, amelyek számomra paradigmatikus jelentőségűek

1. Solaris

A Tarkovszkij-féle verzió, kb. 10x láttam. Ebből a filmből tanultam meg, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van, és hogy a tékozló fiú tényleg hazatérhet. Hála a művészetért, azért, hogy rámutat a nagybetűs Igazságra és transzformálja a Lelket.

2. Bűvös vadász

Enyedi Ildikó szerintem legjobb filmje, hasonlóképp kb. 10 x megnéztem. Megértettem belőle a csodát, a valódi szeretet és az Isteni Rend erejét. Hála a reményért, hogy a figyelem és a bátorság mindent képes átalakítani!

3. Csodás álmok jönnek

Robin Williams zseniális alakításával, a spirituális paradigmáról, az elfogadásról, és elsősorban a bardóról szól. Azóta már én is ismerem a saját sztorimat a családommal. Köszönöm, Kornél és Marci, hogy tanítotok és szerettek, az épp aktuális állapotomban, akkor is, ha épp nemigen tudom ezt befogadni.

4. Idétlen időkig 

A múlt – és ezáltal a jövő – jelenidőben átírható. Azóta ez a munkám. Végtelen hála érte MAGamnak és a FORRÁSnak!

7 könyv, amelyek megváltoztatták az Életemet

Thorwald Dethlefsen: A sors mint esély

Egy randevúra mentem a Vörös Oroszlán teázóba, ahol megláttam a kék-sárga kiadást a könyvsarokban. A fiú késett, én pedig tudtam, hogy ezért a könyvért kellett odamennem. Megtaláltam benne a számomra logikus, megnyugtató és elfogadható választ azokra az alapvető kérdésekre, amelyekre addig nem. Azóta már kb. a 5. példány van a polcomon, mert a többit elviszegették a barátaim. Ezeket az alapvetéseket foglalják össze az SVT kurzusok alapját képező spirituális alapelvek. Hála a könyveknek, és azoknak, akik hozzájuk elvezetnek!

Colin Tipping: Sorsfordító megbocsátás

Zseniális bemutatása a spirituális paradigma „megbocsátás” koncepciójának és gyakorlati alkalmazásának. Mindenkinek kötelezővé tenném. Ezt a koncepciót találod meg Neale Donald Walsh A Kis Lélek és a Nap című meséjében is. Hála Ács Piroskának, aki ezt a mesét a kezembe adta, hogy fordítsam le.

Lise Bourbeau: Az öt sérülés

Ez egy gyakorlatias könyv, amely hasznos, hatékony útmutatóul szolgál a saját „megbocsátandóid”, azaz jóváteendő vétségeid felismeréséhez. Mindazonáltal kell hozzá bátorság és elkötelezettség, hogy az ezzel járó önmunkát elvégezd. Én ezt az elmúlt évemben teljesen rendszeressé tettem az Életemben, és elég sokan az én támogató kíséretemet tették rendszeressé az ő Életútjukon. Hála érte az én segítőimnek, és azoknak is, akik engem tisztelnek meg azzal, hogy engem hívnak támogatóul az Életük kihívásaiban való eligazodáshoz: a tanulóimnak és a klienseimnek.

Angster Mária: Ikertörténetek

Ez egy hiánypótló munka. Én mindig is tudtam Péterről, az elvesztett ikremről. Anyukám és apukám is érzékelte a jelenlétét, bár akkor még nem volt ultrahang, és azon sem látszott volna úgysem. Ő nem született meg, és nekem sok munkám van benne, hogy ezt feldolgoztam. Ezzel azonban nagyon sokan vannak így. A földön élő emberek jelentős százaléka ikerként indul, és az ő elvesztése nagyon komoly hatással lehet a későbbi életünkre, miközben a hagyományos felderítő eszközökkel elég nehéz rájönni, hogy mi okozza a szerteágazó tüneteinket, rossz közérzetünket, elveszettségünket az életben. Szívből ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, főképp, ha volt elválaszthatatlan alvóplüssöd vagy rongyocskád vagy bármid – vagy, ha a gyermekednek van. Köszönöm Apikámnak és Anyának, hogy hagytátok, hogy azzá válhassak, aki vagyok.

Danah Zohar és Ian Marshall: SQ – Spirituális intelligencia

Ez a könyv annak idején, idestova 20 éve, azért volt nagy hatással rám, mert a szerzői természettudósok, és erről az alapról mutatták meg a Felső Énes tudatosságot. Persze, ők nem így hívják, de nekem az egyik dolgom ebben az Életben, hogy megmutassam, hogy a szavak néha csak komplikálják a helyzetet azzal, hogy túl sokan vannak, miközben ugyanarra a valamire vonatkoznak. Szóval az SQ, a Felső Én, a Tudat, a Szupertudat, a Magasabbrendű Én, a Self, a MAG – mind ugyanaz. A romolhatatlan, örök, mindentudó és mindenható részünk. Erről tartottam is egy előadást tavaly, hiszen az SVT, ami 2003 óta része az Életemnek, az ezzel fennálló állandó kapcsolatunkon alapul. Hála az SVT-ért mindenkinek, aki az utamat egyengette, elsősorban igaz barátomnak, Patonay Rebeccah-nak és minden kollégámnak.

Wilfried Nelles: A gyógyító valóság

Amikor a figyelmem a saját személyemről és életemről immár a nagyobb, tágabb, akár sok száz évet átívelő összefüggések felismerésére irányult, számos könyvet elolvastam a családi morfogenetikus mezőről. Szerintem ez az egyik legalapvetőbb összefoglalás. Köszönet Rochlitz Zsuzsának, hogy a családom és akár az őseim által megtapasztalt kihívásokban segít nekem a saját megoldásomat megtalálni. És köszönet a családomnak, hogy helyet adtak nekem.

David R. Hawkins: ERŐ kontra erő

Ez a könyv a SVT-tanulmányaim kezdete óta kísér. Mindig törekedtem a megértésére, mert éreztem, hogy valami rendkívüli megoldókulcsot ad az Élethez. Végül az AnaLog módszer tanulása során értettem meg, hogy Hawkins – és még sokan mások – az emberi Lélek alapvető dinamikáját írták le. S bár a szavak egy kicsit elfedik a valóságot, ezen túl lehet látni, és akkor kirajzolódik az emberek végtelen bonyolultságában és csodálatos sokszínűségében az egyszerű, bináris rend, a jól áttekinthető, megérthető és kezelhető rendszer. Hatalmas köszönet ezért a hozzájárulásért Loós Balázsnak és az AnaLognak.

Az én szülinapi jókívánságom Neked

Kívánom, hogy ezek az információforrások Számodra is megértést és lendületet, reményt, bátorságot hozzanak az Életed átalakításához, hogy napról napra egyre önazonosabb, hitelesebb életet élj ezen a csodálatos bolygón, MAGad és mindenki más legfőbb javára! Hálás vagyok a figyelmedért és a belső munkádért, amivel ezen EGY Univerzum tudatosságát emeled.

Szívesen olvasol, emeled a Lelked?


Kattints ide még több olvasnivalóért!

konyvajanlo 2